Welkom bij Marloes Buskens Mondhygiënist

Marloes Buskens, Mondhygiënist

Ik ben Marloes Buskens, vrijgevestigd mondhygiënist in Vlaardingen. In 2011 ben ik afgestudeerd als Bachelor of Health aan de Hogeschool van Utrecht. Vanaf dat moment heb ik bij verschillende mondhygiëne- en tandartspraktijken met veel energie mijn ervaring uitgebreid en verdiept.

Al die ervaring neem ik nu in 2016 mee naar het nieuwe avontuur waar ik vol trots aan ben begonnen: mijn eigen praktijk in de Jan Steenstraat in Vlaardingen.

In mijn eigen praktijk is er extra aandacht voor kinderen en mensen met angst voor de tandarts of mondhygiënist. In zo’n tandartsstoel zitten, dat is namelijk best spannend. Daarom heb ik er mijn specialisme van gemaakt om kinderen gerust te stellen en spelenderwijs te werken.

Ik ben ingeschreven bij de NVM (Nederlandse Vereniging Mondhygiënisten) in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM). Uiteraard school ik mij regelmatig bij om je de beste zorg te blijven verlenen.

Mondhygiënist en geregistreerd-mondhygiënist, het verschil:

Sinds mei 2021 sta ik geregistreerd in het tijdelijk BIG-register mondhygiënist en neem ik deel aan het experiment ‘Tijdelijke Zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist’. Dit houdt in dat ik de officiële titel ‘geregistreerd-mondhygiënist’ moet gebruiken.

Mijn inschrijving is terug te vinden in het tijdelijk BIG-register voor geregistreerd-mondhygiënisten; www.bigregister.nl.

Dit betekent dat ik als geregistreerd-mondhygiënist geen opdracht van de tandarts meer nodig heb voor het geven van verdoving, het maken van een röntgenfoto of het behandelen van een klein gaatje.

Ik kon u al een verdoving geven als dat nodig was, maar nu kan ik dat geheel zelfstandig doen. Voorheen had ik een officiële, schriftelijke opdracht nodig van de tandarts of geregistreerd-mondhygiënist.

Dit maakt het werken voor mij in de praktijk eenvoudiger. Ik maak in mijn praktijk geen röntgenfoto’s en maak ik ook geen vullingen. Het experiment ‘Zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist’ loopt door tot 2024. Na evaluatie besluit de overheid de zelfstandige bevoegdheid voor het geven van verdoving, het maken van een röntgenfoto en het behandelen van een klein gaatje van mondhygiënisten al dan niet definitief te maken.

Algemene informatie over mondhygiënisten van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten kunt u lezen in de folder.

Klik hier voor de link van de folder